Jeg skal ut å reise – Hva dekker kredittkortforsikringen?

Har du tenkt deg ut å reise? Som du sikkert vet finne det mange kredittkort med reiseforsikring på det norske markedet. Disse reiseforsikringene er ofte fullgode med de du får hos vanlige reiseforsikringsselskap, som f.eks. Europeiske, i noen tilfeller kan de faktisk være bedre — siden de ofte dekker reiser opp til 90 dager, mot 45 dager som er standarden hos de fleste reiseforsikringsselskap.

Det hender derimot at erstatnigsbeløpene for tapt reisegods etc. er noe lavere enn en vanlig helårs reiseforsikring. Det mange gjør er å ha begge deler. Da kan du se hvilken reiseforsikring som er best til hvert enkelt tilfelle, og du kan i tillegg bruke to forsikringer dersom skadebeløpet overstiger maksbeløpet på en av forsikringen.

Hvilke vilkår gjelder?

Uansett, det som er viktig å tenke på, er at det er visse vilkår som må oppfylles. Normalt må halvparten av reisen/reisekostnaden betales med kredittkortet for at du skal være dekket. Dette vil si at du normalt trenger å betale flybillettene. Dersom du kjøper en pakkereise, f.eks. kjøpte jeg nylig fotballbilletter til Madrid for å se Real Madrid mot FC Barcelona. Jeg betalte billettene, og flybilletten, med mitt Bank Norwegian kredittkort og er derfor dekket av deres reiseforsikring.

Er familie dekket?

Normalt vil familiemedlemmer/medreisende være dekket så lenge deres utlegg betales med kortet.

Dette er bare en tommelfingregel, andre reiseforsikringer kan ha andre vilkår — enten bedre eller dårligere. Vi anbefaler at du kontakter kredittkortselskapet ditt før avreise for å være sikker på at du er dekket.

Sist oppdatert 20/11/2016