Lån med betalingsanmerkning

I dag ser vi en trend hvor flere og flere får betalingsanmerkninger og inkasso. Det kan være mange årsaker til dette, men det koker uansett ned til manglende betalingsevne. Kunder med dårlig betalingshistorikk blir ofte utestengt fra lånemarkedet, da betalingsanmerkniner ligger lagret og blir oppdaget ved en kredittsjekk.

  • Bank2 Hjelper deg å refinansiere og ordne opp i økonomien, men krever sikkerhet i bolig.
  • Gjeldsmegler1. Hjelper deg å få lån og løse din økonomiske situasjon. De fremforhandler utenrettslige avtaler og bistår kunder med å styrke kreditt- og finansieringsevne.
Dersom du sliter med å få lån andre steder, anbefaler vi at du sjekker ut Folkia SMS lån. På grunn av lavere lånebeløp (mellom 1000 og 20 000 kroner) er det meget enkelt å få innvilget lån der.

Hvorfor er det generelt vanskelig å få innvilget lån med betalingsanmerkninger?

Fra bankens ståsted innebærer en person med betalingsanmerkninger en høyere risiko.

For banker er dette business — ikke noe personlig — de vil ha best betalt for minst mulig risiko. Kan de få lånekunder uten betalingsanmerkninger, velger de heller dem. Å kreve inn penger i Norge er både vanskelig og dyrt, noe banken helst ikke ønsker.

Allikevel er det viktig å huske at banker lever av å låne ut penger. Derfor trenger de nye kunder. For en kunde som har betalingsanmerkninger, kan for eksempel refinansiering for å betale ned alle dyre smålån og eventuell kredittkortgjeld være en god ide. Zen Banking er en av få banker som tilbyr refinansiering med sikkerhet — som gjør at selv personer med betalingsanmerkninger eller inkasso kan komme ut av gjeldssirkelen.

Når du betaler ned kravene forsvinner betalingsnamerkningenen etterhvert.

Hvor kan man låne penger med betalingsanmerkninger?

Du kan selvfølgelig prøve å søke på alle mulige forbrukslån, gjerne med et lavt beløp, for å se hvor du får godkjent. Dette koster ingenting — bortsett fra kanskje to-tre minutter av tiden din per søknad. Derimot bør du være klar over at nesten alle forbrukslåntilbydere har som et absolutt krav at de ikke godkjenner kunder med betalingsanmerkninger.

En annen mulighet er privatlån, enten privatlån fra familie og bekjente, eller via meglere som Trustbuddy.

Sist oppdatert 28/11/2016