Lån penger uten renter

Når man låner penger, betaler man stort sett alltid renter. Selv dersom man låner penger gjennom familie og bekjente, såkalte privatlån, anbefales det at man går for en renteordning, da dette igjen påvirker skatt og selvangivelse. I tillegg er det mer rettferdig ovenfor de du låner penger av at de i hvert fall ikke direkte taper penger på å gi deg et lån.

Uansett, kan man låne penger uten rente?
Ja, det finnes måter å få et rentefritt lån — og vi skal vise deg hvordan i denne artikkelen.

Via kredittkort

Som sikkert mange vet, får man en rentefri periode når man betaler med kredittkort (men vanligvis ikke på minibankuttak). Denne perioden kan være opptil 45-50 dager, avhengig av når du utfører kjøpet i forhold til når forfallsdatoen er. Dette er et rentefritt lån, da kredittkortselskapet, eller banken, strengt talt låner deg penger. Du betaler tilbake det sammme beløpet som du brukte, og vi kan derfor kalle dette et rentefritt lån.

Mer om anbefalte kredittkort her

Privatlån fra bekjente

Dersom du låner større beløp over lengre tid av familie og bekjente, er det selvfølgelig met rettferdig ovenfor dem å ha en viss rente på lånet. Renten trenger ikke å være høy, men vær oppmerksom på at både utlåner og den som låer penger må føre dette opp i selvangivelsen. Dersom du har et rentefritt lån, regnes gevinsten, eller fordelen, av dette som en inntekt. Det er derfor enklere, med tanke på skatt, å ha en lav rente. Vi har dekket privatlån her. For mindre beløp, trenger man kanskje ikke å gjøre det så omstendelig. Smålån mellom venner er en relativt vanlig ting, og ikke noe man bruker å føre opp på selvangivelsen (med mindre beløpet er stort).

Betalingsutsettelse

Dersom du skal handle en konkret vare, la oss si en ny TV for å ta et eksempel. Da kan det være vel verdt å sjekke om det tilbys betalingsutsettelse. Dette gir deg muligheten til å utsette betalingen med mellom 1–9 måneder, uten renter. Betaler du ikke før perioden utløper, ja da begynner rentene å løpe, men så lenge du betaler tilbake før den tid er det helt rentefritt!

Sist oppdatert 28/11/2016